Svet-Stranek.cz
Tatranturist

Závěrečný výšlap a členská schůze:Velké Karlovice

Závěrečný výšlap a členská schůze

                                        13.11.2016

                                            FOTO



Poslední výlet měl podle původního plánu směřovat od hráze stanovnické přehrady přes Kání a Pluskoveček na rozcestí Soláň ve Velkých Karlovicích. Sněhová přeháňka předcházející den, tedy v sobotu 12. listopadu, poněkud plán pozměnila.

Sešli jsme se před filiálním kostelem Panny Marie Karmelské v Karolince krátce po 10. hodině dopolední. Dva nejzdatnější turisté vyrazili po původně plánované trase ke stanovnické přehradě,ostatní zamířili do kostela. Chtěli jsme shlédnout novou rozsáhlou barevnou mozaiku na čelní stěně kostela. Mozaika je skutečně impozantní a asi všem se líbila. Původní dřevěná socha Madony (největší dřevěná socha Madony v ČR vysoká 253 cm) byla přesunuta k boční stěně. Po prohlídce jsme se přesunuli přes sídliště Obora na cyklostezku a po ní zamířili k Velkým Karlovicím. Stále podél Vsetínské Bečvy jsme postupovali pod novým sportovním areálem na Horebečví k Domovu pro seniory, odtud ke Karlovskému fojtství a přes nový silniční most na křižovatku k Pluskovečku. Protože jsme měli ještě dost času, vyrazili jsme údolím Pluskoveček, které mnozí turisté neznali vůbec, nebo v něm byli již před mnoha lety.Postupovali jsme údolím až k horní části zástavby.

Mrzlo,občas se objevilo sluníčko a v jeho zlatavých paprscích vířily tisíce sněhových vloček. Mrazivý severovýchodní vítr poněkud znepříjemňoval naší chůzi. Vraceli jsme se z horní části Pluskovečka zpět na křižovatku a odtud po cyklostezce podél silnice na rozcestí Soláň. Po poledni jsme se všichni sešli v restauraci U Muzea v salonku, ve kterém jsme výroční schůzí měli oficiálně zakončit letošní turistickou sezónu.

Po zhodnocení letošního roku, finanční zprávě a volbě nového předsedy (stala se jí jednomyslně paní Daniela Jurečková) jsme poobědvali, ještě si společně popovídali a poté se rozešli a rozjeli do svých domovů. 

návštěvníků stránky
celkem230 852
tento týden285
dnes5