Svet-Stranek.cz
Tatranturist

Silvestrovský výstup na Soláň:Velké Karlovice

Silvestrovský výstup na Soláň

31.12.2017


Tradičního silvestrovského výstupu na Soláň se 31. prosince 2017 zúčastnilo 10 turistů. Několik dní před koncem roku docela silně zasněžilo, pak se zase oteplilo a ráno 31. prosince docela vydatně pršelo.Tento fakt jistě odradil celou řadu zájemců o pochod. Bylo zřejmé, že cesta Raťkovem rozbředlým sněhem a zmrazky by byla obtížná. Sedm turistů se tedy již ve vlaku rozhodlo pro výstup údolím Kobylská. Podstatně snazší (i když delší)výstup byl dobrou volbou. Skupina vyrazila z karolinské železniční zastávky do Kobylské.  Po asfaltovém chodníku došli na konec obytné zástavby a pokračovali po cestě ve stopách pásového vozidla (zřejmě rolby) až na hřebenovku Vsetínských vrchů.

                Hřebenovka byla značně zavodněná, ale nakonec všichni před 13. hodinou dorazili k restauraci U Valů v sedle Čarták. Pak už byla volba snadná – busem do Velkých Karlovic nebo pěšky po občerstvení individuální trasou.

                Druhá skupina (3 osoby, turisté z Karolinky), se sešla u hotelu Koník a vyrazili Raťkovem až ke složišti v závěru údolí. Navazující cesta vzhůru vysokým rozbředlým sněhem a předpokládanými „ledovými“ úseky je od pokračování odradila. Vrátili se tedy zpět Raťkovem a skončili v Raťkovském šenku

návštěvníků stránky
celkem232 951
tento týden440
dnes97